2016. szeptember 3., szombat

Maki sushi



A rizst megfőzzük, majd lecsorgatjuk. Mikor kicsit hűlt, összekeverjük kevés sóval és rizsecettel. A sushirizsnek enyhén ragacsosnak kell maradnia.

Míg a rizs fő, felcsíkozzuk az uborkát, a paprikát és a közben megsütött omlettet is.

A bambuszgyékényre tesszük a nori lapot a fényes oldalával lefelé, majd vizes kézzel, egyenletesen elosztjuk rajta a rizst vékonyan úgy, hogy a felső részén az algalapból 2 cm kimaradjon. A rizs alsó 1/3 részére tesszük a töltelékként szolgáló felcsíkozott zöldségeket és omlettet, majd a bambuszgyékény segítségével az algalapot felhajtjuk, de a kimaradt részt előtte vizes kézzel átsimítjuk. Így amikor felhajtottuk, összeragad, és megakadályozza, hogy szétessen a sushitekercsünk.

Kicsit pihentetjük, majd nagyon éles késsel feldaraboljuk 2 cm széles darabokra.

Tálaláskor szójaszószt, wasabit és pácolt gyömbért teszünk mellé, de készíthetünk hozzá érlelt káposztát is.

Hozzá ettünk avokádót, paradicsomot, paprikát és répát, ecetes gyömbért. Meg persze elengedhetetlen a szójaszósz és a wasabi.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése