Spenótos-vörösbabos quesdilla Sajtszósszal
Egy
serpenyőben kevés olívaolajon futtassuk meg az aprított újhagymát és
fokhagymát, majd adjuk hozzá a lecsöpögtetett konzerv vörösbabot, sózzuk,
borsozzuk, pároljuk együtt 5 percig, kevergetés közben egy krumplinyomóval,
kissé törjük át a babot, pépesítsük. Szedjük ki egy tálba.
A
serpenyőbe dobjuk a spenótot, sózzuk, 1-2 percig pároljuk csak, épp hogy
összeessen.
A
spenóthoz keverjük hozzá a babot és a serpenyőben pár percig pároljuk őket,
csakhogy az ízek összeérjenek.
A
sajtszószhoz olvasszuk meg a vajat, majd a keverjük el benne a lisztet, sózzuk,
borsozzuk. Apránként adjuk hozzá a tejet, folyamatos kevergetés mellett főzzük
alacsony lángon, amíg sűrű, de selymes lesz (kb. 5 perc), majd reszeljük bele a
trappistar sajtot, addig keverjük, amíg a sajt teljesen felolvad.
Végezetül
a sajtszót keverjük össze a babos-spenótos öntettel.
Ízlés
szerint egy kis citromlével még megbolondíthatjuk.
És voálá már kenhetjük is
rá a friss tortilla lapokra!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése