2016. április 4., hétfő

Fűszeres rizsgolyók, forró Caprese mártogatóssal

Fűszeres rizsgolyók, forró Caprese mártogatóssal   



A mozzarella sajtot aprítsd fel, a paradicsomokat mosd meg, majd vágd fel és távolítsd el a magját és a leveses részt, hogy biztosan ne ázzon el a caprese szósz, ez nagyon fontos.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd egy kisebb hőálló edénybe tedd bele a mozzarella, a paradicsom és a bazsalikom mixet. Süsd 15 percig, majd grillezd meg a tetejét 2 percig, vagy addig, amíg a sajt buborékozni kezd, és arany barnává válik.

Miközben a mozzarella a sütőbenvan addig készítsük el hozzá a kis rizsgolyókat.


A szobahőmérsékletű rizst összekevertem a fűszerekkel, a sajttal, és a tojással, vizes kézzel golyókat formáztam belőlük, majd meghempergettem őket a zsemlemorzsás keverékben.
Egy serpenyőben felhevítek olíva olajat, majd  aranybarnára sütöttem őket, majd papírtörlőn pihentek kb. 5 percig a fogyasztás előtt.

És voálá kész is vagyunk!

Forró Caprese szószba mártogatva mennyi!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése