Fűszeres rizsgolyók, forró Caprese mártogatóssal
A mozzarella sajtot aprítsd fel, a paradicsomokat mosd meg, majd vágd fel és távolítsd el a magját és a leveses részt, hogy biztosan ne ázzon el a caprese szósz, ez nagyon fontos.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd egy kisebb hőálló
edénybe tedd bele a mozzarella, a paradicsom és a bazsalikom mixet. Süsd 15
percig, majd grillezd meg a tetejét 2 percig, vagy addig, amíg a sajt
buborékozni kezd, és arany barnává válik.
Miközben a mozzarella a sütőbenvan addig készítsük el hozzá
a kis rizsgolyókat.
A szobahőmérsékletű rizst összekevertem a fűszerekkel, a
sajttal, és a tojással, vizes kézzel golyókat formáztam belőlük, majd
meghempergettem őket a zsemlemorzsás keverékben.
Egy serpenyőben felhevítek olíva olajat, majd aranybarnára sütöttem őket, majd papírtörlőn
pihentek kb. 5 percig a fogyasztás előtt.
És
voálá kész is vagyunk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése