2016. március 31., csütörtök

Csíráztatás

Csíráztatás


A csírákról röviden:

  • Egészségünk forrásai.
  • A magból a csírává válás rövid időtartama alatt a növény vitamin-, ásványianyag-tartalma ugrásszerűen megnövekszik.
  • Bármit csíráztathatunk, de tényleg bármit. A klasszikus zsázsától és a  lucernától kezdve a napraforgómagig és a retekig. A hüvelyesektől a gabonákig.
A csírákat egyszerű salikba, zöldséges és gyümölcsös ételekbe egyaránt belekeverhetjük.


Maga a csíráztatás is gyerekjáték.
Amire szükségünk lesz:
( Én zsázsa magot csíráztattam)
Menete:
  1. A befőttes üveg alját béleljük ki szitaszövettel, vagy gézzel és szórjuk rá a magokat.
  2. Annyi vizet locsoljunk rájuk, hogy a géz, vagy a szitaszövet kelőképpen nedves legyen.
  3. Az üveg szájára a konyrahuhát egy befőttesgumi segítségével rögzítsük rá.
  4. Az üveget tegyük egy félárnyékos szobahőmérségletű helyre.
  5. És márcsak várnunk kell 4-5 napot...
  6. És voálá a kis magvaink kicsíráztak!
A csíráztatáshoz használhatunk műanyag, fedeles dobozt is.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése