2016. augusztus 28., vasárnap

Szezonális rizottó


Felaprított hagymát és fokhagymát egy magasabb falú serpenyőben dinszteljük kb 10-15 percig egy kis olivaolajon és vajon.
Felcsavarjuk a lángot és ráöntjük a rizottó rizst, majd kevergetve főzzük 1 percig.
      Megjegyzés: Mindenképpen rizottórizst használjunk, mert csak ez a fajta rizs tud olyan állagú lenni, amilyennek kell lennie ;)
zöldségalaplét merőkanalanként adjuk hozzá a rizshez, szép fokozatosan egyesével.
Ezt a „műveletet” addig folytassuk amíg márcsak két merőkanállra valónk marad.

Miközben a rizst főzzük a répát és az édesburgonyát süssük elő.
A félig sült felkockázott zöldségeket és a felkockázott cukkinit adjuk hozzá a rizshez.
Majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd öntsük rá a maradék alaplevet. És reszeljük rá a parmezán sajtot.
És voálá készen is vagyunk!
Én még megbolondítottam egy  cukkini virággal.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése