2016. augusztus 12., péntek

Cékla tepsiben


A cékláknak levágjuk a tetejét és az alját, majd forró vízben fél-puhára főzzük őket.
Leforrázzuk hideg vízzel, majd a héjukat szépet eltávolítjuk róluk.
A répát és a céklákat karikákra vágjuk, majd tepsibe rakjuk őket.
Meglocsoljuk egy kis almaecettel, olivaolajjal és egy kis balzsamecettel.
Sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk és kakukkfüvezzük.

Majd előmelegített sütőben 180 fokon elkezdjük  sütni.
Amíg sülnek a zöldségek, megcsináljuk hozzá az öntete.
Egy lábasba összekeverjük a tejet, tejfölt, fokhagymát, kakukkfüvet.
Majd ezt is sózzuk, borsozzuk.

Kb. egy 15-20 perc múlva ráöntjük a zöldségekre a szószt, és még legalább egy 20-25 percig sütjük.
És voálá, már  kész is vagyunk!

Én piritóst ettem hozzá.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése