A cékláknak levágjuk a
tetejét és az alját, majd forró vízben fél-puhára főzzük őket.
Leforrázzuk hideg vízzel,
majd a héjukat szépet eltávolítjuk róluk.
A répát és a céklákat
karikákra vágjuk, majd tepsibe rakjuk őket.
Meglocsoljuk egy kis
almaecettel, olivaolajjal és egy kis balzsamecettel.
Sózzuk, borsozzuk,
fokhagymázzuk és kakukkfüvezzük.
Majd előmelegített sütőben
180 fokon elkezdjük sütni.
Amíg sülnek a zöldségek,
megcsináljuk hozzá az öntete.
Egy lábasba összekeverjük a
tejet, tejfölt, fokhagymát, kakukkfüvet.
Majd ezt is sózzuk, borsozzuk.
Kb. egy 15-20 perc múlva
ráöntjük a zöldségekre a szószt, és még legalább egy 20-25 percig sütjük.
És voálá, már kész is vagyunk!
Én piritóst ettem hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése