2016. március 15., kedd

Kurkumás párolt zöldségek Barnarizs ágyikón



Kurkumás párolt zöldségek
Barnarizs ágyikón

A barnarizst olíva olajon kicsit megpirítjuk és 3x annyi vizet öntünk rá  ( esetünkben 150 ml). Mielőtt lefedjük az edényt sózzuk meg a vizet.
Kb. 50 perc mire elkészül a barna rizs. 40 percig közepes lángon hagyjuk rotyogni, és 10 percig pedig lefedve állni hagyjuk.
A répát és a gombát nagyobb darabokra felvágjuk és egy tepsibe tesszük. Alá egy kis olíva olajat öntünk, sózzuk, borsozzuk és egy kis citromlevet csorgatunk rá. Berakjuk a sütőbe és az a zöldségeket 180 fokon összesütjük.
A rizst és a sült zöldségeket egy egy serpenyőbe összekeverjük. Reszelünk rá sajtot. Megbolondítjuk egy kis kurkumával, apróra vágott bazslikom és snidling levéllel.
Láng fölött addig melegítjük amíg a sajt kellőképpen rá nem olvad.
És voálá kész is vagyunk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése