2016. április 23., szombat

Édesburgonyás csokispiskóta

Édesburgonyás csokispiskóta

Az a jó ebbe a receptbe, hogy a végeredmény nagyon megmozgatja a fantáziánkat.
Mivel ez egy olyan piskóta, amit kávé mellé majszolgathatunk, de akár tortaalapnak is használhatjuk.

Mellé bármit fogyaszthatunk. Legvárt, vanília sodót. A tetejét bevonhatjuk feketecsokis mázzal. 
És még sorolhatnám...

Az édesburgonyát és az almapürét, a vanílliát, margarint és a tojásokat robotgéppel keverjük addig, amíg krémes nem lesz.
Egy másik tálban a lisztet keverjük el a kakaóporral, sóval, szódabikarbónával és az édesítővel, majd adjuk hozzá az édesburgonyás mixet. Jó alaposan keverjük el benne. Öntsük a masszát a tepsibe, egyengessük el. A tetejére szórhatunk földimogyorót, vagy bármilyen magvat. Amihez éppen kedvünk van.
180 fokon süssük 25 percig
Tegyük rácsra hűlni a tésztát 15-20 percre.

És voálá kész is van az álomkönnyű csokispiskótánk.
Én a tetejére csokiszószt  késztettem és meghintette egy kis fahéjjal.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése