Édesburgonyás csokispiskóta
Az a jó ebbe a receptbe, hogy a végeredmény nagyon
megmozgatja a fantáziánkat.
Mivel ez egy olyan piskóta, amit kávé mellé
majszolgathatunk, de akár tortaalapnak is használhatjuk.
Mellé bármit fogyaszthatunk. Legvárt, vanília sodót. A
tetejét bevonhatjuk feketecsokis mázzal.
És még sorolhatnám...
Az édesburgonyát és az almapürét, a vanílliát, margarint és a tojásokat robotgéppel keverjük addig, amíg krémes nem lesz.
Egy
másik tálban a lisztet keverjük el a kakaóporral, sóval, szódabikarbónával és
az édesítővel, majd adjuk hozzá az édesburgonyás mixet. Jó alaposan keverjük el
benne. Öntsük a masszát a tepsibe, egyengessük el. A tetejére szórhatunk
földimogyorót, vagy bármilyen magvat. Amihez éppen kedvünk van.
180
fokon süssük 25 percig
Tegyük
rácsra hűlni a tésztát 15-20 percre.
És
voálá kész is van az álomkönnyű csokispiskótánk.
Én
a tetejére csokiszószt késztettem és
meghintette egy kis fahéjjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése